OM Jaarbericht 2020: afname aantal FP-onderzoeken

Het Openbaar Ministerie heeft het jaarbericht over het jaar 2020 gepubliceerd. In maart maakte het OM al de eerste criminaliteitscijfers bekend over vorig jaar. In het jaarbericht dat is verschenen, worden deze en andere cijfers nader toegelicht.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Jaarverslag Landelijk Bureau Bibob 2020 verschenen

Vorige week is het jaarverslag van het Landelijk Bureau Bibob (LBB) over het jaar 2020 verschenen en aan de Tweede Kamer aangeboden. In 2020 bracht het LBB 268 reguliere adviezen uit. Daarnaast verstrekte het LBB 68 aanvullende adviezen. Dit zijn adviezen in procedures waarover al eerder geadviseerd is. Hoewel in 2020 sprake is geweest van een forse stijging van adviesaanvragen is het LBB in staat geweest de adviezen tijdig en met de juiste kwaliteit te leveren.

Read More
Print Friendly and PDF ^

AFM Jaarverslag 2020

Het AFM-jaarverslag 2020 biedt een overzicht van wat de organisatie in 2020 heeft gedaan om de doelstellingen te realiseren en wat hier de effecten van waren. Daarnaast wordt aangegeven hoe de uitvoering van het toezicht is ingericht en welke kosten hieraan waren verbonden.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Jaarverslag 2020 Financieel Expertise Centrum (FEC)

In 2020 heeft het Financieel Expertise Centrum (FEC) stevig geïnvesteerd in intensiever samenwerken, zowel met de publieke partners als in de publiek private samenwerking met banken. De informatie-uitwisseling is verder verbeterd en de kennisontwikkeling van fenomenen is een nieuwe richting ingeslagen. Alle betrokkenen zien de maatschappelijke urgentie om financiële criminaliteit te bestrijden en de noodzaak om daartoe intensiever samen te werken. Die inzet moet komende jaren bijdragen aan een nog grotere effectiviteit. Dit staat in het FEC Jaarverslag 2020.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Hoge Raad Jaarverslag 2020: Het jaar 2020 belichtte de vitale functie van de rechtspraak in de samenleving

Deze week bracht de Hoge Raad het jaarverslag over 2020 uit. Daarin wordt verslag gedaan van de taakvervulling van de Hoge Raad in 2020. Als gevolg van de gezondheidscrisis werd de rechtspraak in 2020 met nieuwe dringende vragen geconfronteerd, een duidelijke illustratie van de vitale functie die de rechtspraak in de samenleving heeft. Vragen als ‘Mag een rechter wegens de coronamaatregelen ermee volstaan iemand in zijn zaak alleen telefonisch te horen?’ en ‘Mag een rechter die in quarantaine is thuis online meedoen aan de behandeling en een beslissing van een zaak samen met twee rechters in het gerechtsgebouw?’ bereikten de Hoge Raad.

Read More
Print Friendly and PDF ^